Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madame Ediths lättbakade äppelkaka

 
Skriv ut

Superlättbakad äppelkaka där du behåller skalet på äpplena kvar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur äpplena och dela dem i klyftor med skalet kvar. Sprid ut klyftorna i en pajform. Pudra över kanel.
  2. Smält smöret i en kastrull. Drag därefter kastrullen åt sidan. Rör ner strösockret i det smälta smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen. Sist rör du ner äggen. Häll smeten över äppelklyftorna.
  3. Grädda mitt i ugnen i 200° i 35 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.