Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madame Ediths saftiga saffranskaka

 
Skriv ut

En mycket lättbakad, saftig och god saffranskaka som du enkelt rör ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ägg, matolja och strösocker. Kavla med en kavel på saffranspåsen. Blanda ihop saffran, vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda i filmjölken.
  2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 40 min. Använd en provsticka för att se att kakan är helt genomgräddad. Låt kakan svalna helt innan du stjälper upp den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.