- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett ungerskt recept på en underbart god efterrätt!
Instruktioner
- Separera äggulorna från äggvitorna och vispa upp äggvitorna med 2 msk socker eller honung till ett hårt skum.
Det är lättast att vispa äggvitor i en metallskål.
- Koka upp 8 dl mjölk, 4 msk socker eller honung, och en 1/2 vaniljstång skuren på längden. Det går bra med vaniljsocker också,1-2 tsk.
- Ta en tesked och lägg det hårdvispade skummet på toppen av den sjudande mjölken, inte för många åt gången och vänta tills de kommer upp till ytan, tar ca 1/2 minut.
Vänd därefter på "marängerna" och koka en halv minut till. Kolla så att de är färdiga genom att dela en och se så den inte är mjuk inuti.
- Lägg "marängerna" i ett durkslag så att de rinner av och lägg dom på ett fat så länge.
- Ta de 4 äggulorna och vispa ihop dom tillsammans med 1 dl mjölk och 1 tsk kokbar vaniljpudding (eller lite mjöl) tills det blir en jämn smet.
- Rör ner äggulssmeten kraftigt i den sjudande mjölken och värm tills det tjocknar lite.
Glöm inte att röra om hela tiden.
- Häll upp i en skål och ställ i kylen.
När den är kall, häll "marängerna" över och den är färdig att servera!
Publicerat den
14 oktober 2008
Skriv kommentar