Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madártej

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett ungerskt recept på en underbart god efterrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera äggulorna från äggvitorna och vispa upp äggvitorna med 2 msk socker eller honung till ett hårt skum. Det är lättast att vispa äggvitor i en metallskål.
  2. Koka upp 8 dl mjölk, 4 msk socker eller honung, och en 1/2 vaniljstång skuren på längden. Det går bra med vaniljsocker också,1-2 tsk.
  3. Ta en tesked och lägg det hårdvispade skummet på toppen av den sjudande mjölken, inte för många åt gången och vänta tills de kommer upp till ytan, tar ca 1/2 minut. Vänd därefter på "marängerna" och koka en halv minut till. Kolla så att de är färdiga genom att dela en och se så den inte är mjuk inuti.
  4. Lägg "marängerna" i ett durkslag så att de rinner av och lägg dom på ett fat så länge.
  5. Ta de 4 äggulorna och vispa ihop dom tillsammans med 1 dl mjölk och 1 tsk kokbar vaniljpudding (eller lite mjöl) tills det blir en jämn smet.
  6. Rör ner äggulssmeten kraftigt i den sjudande mjölken och värm tills det tjocknar lite. Glöm inte att röra om hela tiden.
  7. Häll upp i en skål och ställ i kylen. När den är kall, häll "marängerna" över och den är färdig att servera!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.