En lätt avredd skysås med ganska kraftig madeirasmak ger lite extra finess åt den här kötträtten. Man måste också välja riktigt mört nötkött för att få ett fint resultat.
Instruktioner
- Skär löken i skivor och bryn den lätt i hälften av fettet. Låt löken bli riktigt mjuk men fortfarande behålla sin lätta färg. Håll den varm.
- Värm resten av fettet i en annan stekpanna och stek köttet i portionsbitar. Beräkna ca 5 minuter på var sida.
- Ta upp köttet och vispa ur pannan med buljong och red av skyn med arrowrotmjölet utrört i lite vatten. Smaka av såsen med madeira och kryddor efter smak.
- Lägg ev köttet tillbaka i såsen för att det ska bli riktigt varmt till serveringen.
- Lägg upp löken i en krans på ett varmt fat. Häll kött och skysås i mitten.
- Servera med stekt potatis eller pommes frites.
Publicerat den
7 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar