Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madeirabiff med lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lätt avredd skysås med ganska kraftig madeirasmak ger lite extra finess åt den här kötträtten. Man måste också välja riktigt mört nötkött för att få ett fint resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär löken i skivor och bryn den lätt i hälften av fettet. Låt löken bli riktigt mjuk men fortfarande behålla sin lätta färg. Håll den varm.
  2. Värm resten av fettet i en annan stekpanna och stek köttet i portionsbitar. Beräkna ca 5 minuter på var sida.
  3. Ta upp köttet och vispa ur pannan med buljong och red av skyn med arrowrotmjölet utrört i lite vatten. Smaka av såsen med madeira och kryddor efter smak.
  4. Lägg ev köttet tillbaka i såsen för att det ska bli riktigt varmt till serveringen.
  5. Lägg upp löken i en krans på ett varmt fat. Häll kött och skysås i mitten.
  6. Servera med stekt potatis eller pommes frites.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.