Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madeiradoftande skinka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god bjudrätt att laga på resterna av julskinkan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skinkan i 3 mm tjocka skivor och lägg dem på varandra på ett ugnssäkert fat. Häll Madeira över och låt skinkan marinera i 30 min-2 tim.
  2. Vispa grädden ganska tjock. Blanda i crème fraiche, tomatpuré, curry och senap. Bred grädden över skinkan.
  3. Grädda i 225 grader, nedersta falsen ca 15 min så att ytan blir guldbrun. Servera med kokt potatis och haricots verts.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • guran48 13 november 2011

    mycket gott, dock ökade jag currytillsatsen något och använde hot chili sås

  • falk2 30 december 2012

    Jättgott mums,jag hade i thai sweet chili sauce.Det det var dom sista av julskinkan,ska prova med annan sorts skinka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.