Den vackra madeleinekakan får här smak av de goda smakkompisarna äpple och kanel. Passar perfekt nu i jul och självklart året runt!
Till detta recept behövs en speciell plåt just för madelienekakor, det finns att köpa i välsorterade köksbutiker.
Instruktioner
- Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Stek bitarna på medelvärme i smör, och strö på socker och kanel mot slutet. Låt äppelbitarna svalna.
- Smält smöret i mikron eller i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg, socker, farinsocker och vaniljsocker pösigt med en elvisp. Vispa i honung, salt, vetemjöl och det smälta smöret. Sätt plastfolie över bunken och sätt in den i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 210 grader.
- Vänd i äppelbitarna och fördela smeten i en smord plåt för Madeleinekakor. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 6-7 minuter. Låt kakorna vila i plåten ett par minuter, flytta sedan över till galler så att de får svalna något.
- Vispa upp äggvita och tillsätt florsocker till en lagom tjock konsistens till glasyren. Spritsa tunt på kakorna medan de ännu är varma.
Publicerat den
15 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar