Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madeleinekakor med äpple och kanel

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Den vackra madeleinekakan får här smak av de goda smakkompisarna äpple och kanel. Passar perfekt nu i jul och självklart året runt! Till detta recept behövs en speciell plåt just för madelienekakor, det finns att köpa i välsorterade köksbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Stek bitarna på medelvärme i smör, och strö på socker och kanel mot slutet. Låt äppelbitarna svalna.
  2. Smält smöret i mikron eller i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg, socker, farinsocker och vaniljsocker pösigt med en elvisp. Vispa i honung, salt, vetemjöl och det smälta smöret. Sätt plastfolie över bunken och sätt in den i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 210 grader.
  4. Vänd i äppelbitarna och fördela smeten i en smord plåt för Madeleinekakor. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 6-7 minuter. Låt kakorna vila i plåten ett par minuter, flytta sedan över till galler så att de får svalna något.
  5. Vispa upp äggvita och tillsätt florsocker till en lagom tjock konsistens till glasyren. Spritsa tunt på kakorna medan de ännu är varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.