Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madeleinekakor med lavendel

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Ljuvliga kakor med lavendel och citron. Till dessa kakor behövs en speciell madeleineform. Dessa är gjorda i mindre madeleineformar men kan även bakas i större madeleineformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i mikron eller i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg, socker, farinsocker och vaniljsocker pösigt med en elvisp. Vispa i honung, salt, lavendelblommor, vetemjöl och smält smör. Sätt plastfolie över bunken och sätt in den i kylen 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 210 grader. Fördela smeten i en smord madeleinekakplåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6-7 minuter.
  3. Glasyr: Vispa ihop florsocker och citronsaft, men ta i lite citron i taget tills glasyren har en jämn och lagom tjock konsistens.
  4. Låt kakorna vila i plåten ett par minuter, flytta sedan över dem till galler och glasera dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.