Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

madellmassa sockerkaka med hjortonslyt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

en enkel sak att göra istället för tårta. min Farmor bakar nästan alltid denna vid släktmiddagar

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en hålform, ca 1½ liter. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och rör ut med elvisp. Tillsätt vetemjölet och rör försiktigt med elvispen. Smält matfettet, häll i grädden och vispa till en jämn smet. Ha i mandelmassan Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen en liten stund. ta bort den från formen låt den svalna och lägg på ett lager med hjortronsylt på kakan. ha gärna en liten klick grädde vid sidan av kakan

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lovelywoman 18 december 2008

    Underbar sockerkaka, hela familjen har en nya favorit och inte nog med det, min bonusdotter ville ha kakan med sig till sin mamma som bor i Syrien. Tack för receptet. /Lovelywoman

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.