Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madierainlagda plommon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En god efterrätt med plommon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vinet i en kastrull. Halvera och skrapa ur fröna från vaniljstången däri. Lägg även i vaniljstången, kanelstång, citronskal, citronsaft och farinsocker. Koka upp och låt sjuda 10 min.
  2. Skär ett litet snutt i varje plommon. Skålla dem några åt gången i kokande vatten ca 15 sekunder. Dra av skalet och lägg dem i vinlagen och sjud någon minut.
  3. Dra kastrullen från värmen. Låt plommonen svalna i lagen. De kan antingen serveras ljumma eller kalla. Ta upp kanelstången om de ska ligga länge i lagen. Vill du förvara dem länge är det säkrast att frysa in dem i lagen och tina långsamt i kylskåp. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. Lagen som blir över kan frysas igen och användas till exempelvis att koka in katrinplommon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.