En god efterrätt med plommon.
Instruktioner
- Häll vinet i en kastrull. Halvera och skrapa ur fröna från vaniljstången däri. Lägg även i vaniljstången, kanelstång, citronskal, citronsaft och farinsocker. Koka upp och låt sjuda 10 min.
- Skär ett litet snutt i varje plommon. Skålla dem några åt gången i kokande vatten ca 15 sekunder. Dra av skalet och lägg dem i vinlagen och sjud någon minut.
- Dra kastrullen från värmen. Låt plommonen svalna i lagen. De kan antingen serveras ljumma eller kalla. Ta upp kanelstången om de ska ligga länge i lagen. Vill du förvara dem länge är det säkrast att frysa in dem i lagen och tina långsamt i kylskåp. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. Lagen som blir över kan frysas igen och användas till exempelvis att koka in katrinplommon.
Publicerat den
10 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar