Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mäktig chokladcheesecake

 
  • Serverar: 5-20 portioner
Skriv ut

Det klassiska amerikanska receptet på cheesecake, här i en maffig chokladversion. Variationsmöjligheterna är annars oändliga - ljus eller vit choklad, mintcrisp, citron/lime, bär....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta.
  2. Ställ kallt.Värm ugnen till 175 grader.
  3. Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.
  4. Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten.
  5. Smält chokladen och rör ner i smeten. Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter*. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.
  6. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.
  7. * Hur lång tid kakan ska gräddas varierar från ugn till ugn och beroende på form. Tiden ska ses som ungefärlig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.