Det klassiska amerikanska receptet på cheesecake, här i en maffig chokladversion. Variationsmöjligheterna är annars oändliga - ljus eller vit choklad, mintcrisp, citron/lime, bär....
Instruktioner
- Smält smöret. Krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta.
- Ställ kallt.Värm ugnen till 175 grader.
- Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.
- Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten.
- Smält chokladen och rör ner i smeten.
Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter*. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.
- Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.
- * Hur lång tid kakan ska gräddas varierar från ugn till ugn och beroende på form. Tiden ska ses som ungefärlig.
Publicerat den
11 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar