En god och mäktig chokladpaj toppad med hasselnötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C. Smörj en pajform (gärna en springform eller silikonform) som är runt 28 cm i diameter.
Blanda ihop alla ingredienser.
Lägg en tredjedel av pajdegen i kylskåpet i plastfolie. Resterande pajdeg trycks ut i pajformen. Ställ den i kylskåpet i ca 20 min.
- Grädda pajformen i ca 15 min, tills den blivit lite fast och eventuellt fått lite färg. Ta ut och låt svalna.
Smält chokladen i en plastbunke i mikrovågsugnen. Ta ut och rör om ofta så den inte bränns.
Vispa ihop ägg, äggulor och sockret i en skål, gärna över lite värme. Vispa tills smeten blivit ljusgul och fyrdubblad sin volym.
Rör ner smörtärningar, en åt gången, i chokladsmeten. Vänd sedan ner äggsmeten tills det blir en välblandad smet. Rör/vänd så lite som möjligt, då minskar volymen.
Grov hacka hasselnötterna.
Häll chokladsmeten i pajskalet, strö över nötterna och grädda sedan i ca 10-15 min. Hela pajen ska bli fast, men inte torr.
Låt pajen svalna och tag sedan ur den ur formen. Låt pajen stå i kylskåpet minst 1 timme före servering.
- (Receptet är lite stort, så använd gärna en lite större form)
Publicerat den
17 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad ska man göra med pajdegen som blev kvar i kylskåpet? Ser inget galler på bilden.