Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mäktig chokladpaj

(1 kommentar)  
Skriv ut

En god och mäktig chokladpaj toppad med hasselnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C. Smörj en pajform (gärna en springform eller silikonform) som är runt 28 cm i diameter. Blanda ihop alla ingredienser. Lägg en tredjedel av pajdegen i kylskåpet i plastfolie. Resterande pajdeg trycks ut i pajformen. Ställ den i kylskåpet i ca 20 min.
  2. Grädda pajformen i ca 15 min, tills den blivit lite fast och eventuellt fått lite färg. Ta ut och låt svalna. Smält chokladen i en plastbunke i mikrovågsugnen. Ta ut och rör om ofta så den inte bränns. Vispa ihop ägg, äggulor och sockret i en skål, gärna över lite värme. Vispa tills smeten blivit ljusgul och fyrdubblad sin volym. Rör ner smörtärningar, en åt gången, i chokladsmeten. Vänd sedan ner äggsmeten tills det blir en välblandad smet. Rör/vänd så lite som möjligt, då minskar volymen. Grov hacka hasselnötterna. Häll chokladsmeten i pajskalet, strö över nötterna och grädda sedan i ca 10-15 min. Hela pajen ska bli fast, men inte torr. Låt pajen svalna och tag sedan ur den ur formen. Låt pajen stå i kylskåpet minst 1 timme före servering.
  3. (Receptet är lite stort, så använd gärna en lite större form)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zimple 18 december 2009

    Vad ska man göra med pajdegen som blev kvar i kylskåpet? Ser inget galler på bilden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.