Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Märgbollar till soppa!

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Markklosschen heter det på tyska, det är en allternativ till Spaetzle, min vän Thea blev helt lyrisk när hon pratade om dem, hon kom från södra Tyskland, det finns många variationer, men det här är hennes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koktid: 3 minuter.
  2. Hacka märgen mycket fint, skär brödet smått, mixa ihop märg med bröd, värm det sakta i en kastrull på måttlig temperatur, låt svalna.
  3. Rör ner ägg och äggulor i märg och brödblandningen, tillsätt riven parmesan, muskot smaka av med salt, rör ihop allt väl, blanda ner lite mjöl, till en ganska mjuk men formbar konsistens.
  4. Prova om konsistensen är lagom genom att provkoka en boll, vattnet skall bara sjuda, om bollen går sönder, tillsätt mera mjöl, blir bollen för hård tillsätt en äggvita, när bollarna har den konsistens som önskar, forma då resten av degen till små bollar ca 2 cm i diameter.
  5. Lägg i dom en god köttsoppa eller grönsakssoppa eller bara i en god oxbuljong, där dom får sjuda i tre minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.