Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Märrängtårta

 
Skriv ut

Mycket god! Marrängbottnar med hemgjord vaniljkräm emellan. Risken är att tårtan är slut innan gästerna hinner komma - sååå god är den! Jag tycker allra bäst om den iskall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mycket enkelt! Vispa äggvitor, ättika, socker till hårt skum och vänd i Krisp/Vårgårdaris
  2. Bred ut på ett oljat bakplåtspapper (stor som en plåt) och grädda i 90 min, 125 graders ugn.
  3. KRÄM: Äggulor, socker vispas samtidigt som du sjuder upp i en kastrull tills det tjocknat. Rör i smöret och låt krämen kallna.
  4. Vispa grädden och blanda ner i den kalla krämen. Dela marrängplattan (som är lika stor som en plåt) på mitten och bred krämen på underdelan. Lägg på överdelen och tårtan är klar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.