Härligt, kladdigt och riktigt syndigt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt.
- Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.
- Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i äggsmeten.
- Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.
- Fördela smeten i 3 smörade 24 cm i diameters kakformar med löstagbar botten. Se till att smeten bredes ut jämt över formen.
- Grädda i mitten av ugnen, i cirka 15 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt från formarna.
- Peanutbutter frosting:
- Rör försiktigt ihop alla ingredienser. Låt sedan frostingen stelna till lite i kyl eller frys.
- Bred frostingen på bottnarna och lägg ihop tårtan, bred resten av frostingen runt om och garnera!
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den godaste, maffigaste choklad tårta jag ätigt! Räcker till många och är verkligen supergod.. Gjorde extra frosting ;)