Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maffig chokladtårta med peanutbutter frosting

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Härligt, kladdigt och riktigt syndigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt.
  3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.
  5. Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i äggsmeten.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
  7. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.
  8. Fördela smeten i 3 smörade 24 cm i diameters kakformar med löstagbar botten. Se till att smeten bredes ut jämt över formen.
  9. Grädda i mitten av ugnen, i cirka 15 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt från formarna.
  10. Peanutbutter frosting:
  11. Rör försiktigt ihop alla ingredienser. Låt sedan frostingen stelna till lite i kyl eller frys.
  12. Bred frostingen på bottnarna och lägg ihop tårtan, bred resten av frostingen runt om och garnera!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • VardagsmatLCHFNina 24 februari 2014

    Den godaste, maffigaste choklad tårta jag ätigt! Räcker till många och är verkligen supergod.. Gjorde extra frosting ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.