- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Titta så ljuvlig den ser ut!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt.
- Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.
- Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i äggsmeten.
- Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.
- Fördela smeten i 3 smörade 24 cm i diameters kakformar med löstagbar botten. Se till att smeten bredes ut jämt över formen.
- Grädda i mitten av ugnen, i cirka 15 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt från formarna.
- Peanutbutter frosting: Rör försiktigt ihop alla ingredienser.
- Låt sedan frostingen stelna till lite i kyl eller frys.
- Bred frostingen på cupcakesen och garnera med nötter och bär.
Publicerat den
5 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Inte lika god som jag hade hoppats. Jag tyckte att den blev lite torr eftersom frostingen inte hjälpte till att blöta ner kakan alls. En superbra och god tårtbotten men nästa gång väljer jag något annat att ha emellan och uppepå.