Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maffiga frukostfrallor

(1 kommentar)  
Maffiga frukostfrallor Maffiga frukostfrallor
Skriv ut

Gör degen på kvällen och låt den jäsa svalt (kylskåp) under natten. Baka ut dem och servera nygräddade och nyttiga bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ner jästen och häll över yoghurt och honung, rör om. Häll i resten av ingredienserna och arbeta ihop degen.
  2. OBS! degen ska förbli kletig.
  3. Lägg över en handduk, ställ den i kylen och låt jäsa tills morgonen.
  4. På morgonen. Ugn 200 grader. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och gör degen smidig och forma till lagom stora frallor. Lägg dem på plåt och låt jäsa ca 30 minuter.
  5. Blanda ihop fröna eller de som du vill ha, pensla bullarna med vatten och strö på fröna. Grädda i ca 15-20 minuter eller tills de fått en fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Leonard91 26 september 2010

    Helt ok bröd! Inget speciellt med dem, men fördelen är ju att de kan jäsas under natten så att man kan få färska frallor på morgonen! Jag gjorde stora frallor (8st) och de fick vara inne 20-25 min i ugnen för att bli klara. Jag använde mig inte av alla ingredienserna och jag bytte ut grahamsmjölet mot Rågskikt och Lantbrödsmjöl. Det behövdes lite mer salt tyckte jag också, det får jag ta mer av nästa gång. 50 g jäst 1 l yoghurt 7 dl vetemjöl 3 dl Lantbrödsmjöl 2 dl Rågskikt 1/2 msk olja 2 msk honung 1/2 msk salt Toppning: 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.