Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magdalenas non-stoptårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Serveras isande kall!

Ingredienser

Instruktioner

Dela äggen i gulor och vitor och lägg i varsin skål. Vispa bubblande pösigt äggulorna med 1 dl av sockret. Vispa till hårt skum äggvitorna, mot slutet tillsammans med resten av sockret. Blanda därefter ner äggulesmeten i äggvitorna och tillsätt potatismjölet. Grädda 5 bottnar i smord pannkakslagg i 275 grader ca 5 min. Stjälp genast upp på sockrat bakplåtspapper. Gör en vaniljkräm på pulver som rörs ut med mjölk, men halvera mängden mjölk och tillsätt i stället vispad grädde. Bred vaniljkrämen på fyra av bottnarna som läggs ihop till en hög tårta. Överst läggs den ogranerade botten. Rör ihop en ljusgrön smidig florsockerglasyr och bred den över tårtan. Strö över Non-stop. Förvara tårtan i kylskåp. Den kan även ställas i frysen en stund för att bli riktigt kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.