Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magdas älggryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En ruskigt god gryta som bara blir bättre till nästa dag.

Ingredienser

Instruktioner

Stek fläsket i riktigt varm panna, ta upp det och stek älgköttet i omgångar. Krydda med salt och peppar. Stek sedan löken och morötterna. Lägg tillbaka allt i grytan och tillsätt enbär, lagerblad, timjan, buljong och nästan all grädde. Spara lite till redningen. Smula ned ädelosten. Låt alltsammans småputtra ½-1 timme beroende på köttets kvalite. Rör ut potatismjölet i grädden och tillsätt redningen. Låt det koka upp igen. Smaka av med gelé och servera med pressad potatis, sallad och ett gott rödvin! Har du tillgång till kantareller så blir det mumsigt om du steker några nävar i smör och tillsätter just innan serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • farmoringer 26 januari 2008

    Var verkligen värd en fyra den här..

  • gegga55 8 november 2008

    Perfekt till Farsdag!

  • Hassan2 3 november 2009

    Hej, du berättar inte hur man fixar till en god tranbärsgelé! Hassan (novis)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.