- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En paj som fungerar bra både som fredagsmys eller bara att slänga ihop om det kommer besök.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
Pajdegen:
Blanda samman margarin, lättfil, bakpulver och 3dl vetemjöl till en fin pajdeg. Tryck ut i pajformen som är ca 28 cm i diameter och grädda pajskalet i ca 8 minuter 225 grader i mitten av ugnen. Ta ut pajen och låt den svalna innan fyllningen hälls i.
- Fyllning:
Skiva kycklingen i mindre bitar och bryn dessa, låt champinjonerna rinna av. Strimla paprikorna och purjolöken i mindre bitar. Lägg kycklingen i pajskalet och låt pa prikor, purjolök och champinjoner brynas tillsammans.
- Blanda mjöl, grädde, tomatpuré och vetemjöl. Häll över röran i stekpannan. Låt småkoka under omrörning i ca 3 minuter.
- Smaka av, tillsätt ev. mer tomattpuré, ev. lite vatten och smaksätt med salt och peppar. Häll röran över kycklingen i pajskalet.
- Strö över ost och grädda pajen i ca 20 minuter på samma värme (225 grader)
- Servera gärna med en god sallad eller en brödbit.
Publicerat den
16 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar