Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mager kycklingpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En paj som fungerar bra både som fredagsmys eller bara att slänga ihop om det kommer besök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader Pajdegen: Blanda samman margarin, lättfil, bakpulver och 3dl vetemjöl till en fin pajdeg. Tryck ut i pajformen som är ca 28 cm i diameter och grädda pajskalet i ca 8 minuter 225 grader i mitten av ugnen. Ta ut pajen och låt den svalna innan fyllningen hälls i.
  2. Fyllning: Skiva kycklingen i mindre bitar och bryn dessa, låt champinjonerna rinna av. Strimla paprikorna och purjolöken i mindre bitar. Lägg kycklingen i pajskalet och låt pa prikor, purjolök och champinjoner brynas tillsammans.
  3. Blanda mjöl, grädde, tomatpuré och vetemjöl. Häll över röran i stekpannan. Låt småkoka under omrörning i ca 3 minuter.
  4. Smaka av, tillsätt ev. mer tomattpuré, ev. lite vatten och smaksätt med salt och peppar. Häll röran över kycklingen i pajskalet.
  5. Strö över ost och grädda pajen i ca 20 minuter på samma värme (225 grader)
  6. Servera gärna med en god sallad eller en brödbit.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.