Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magnus franska kola

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

kola

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vik ihop ett bakplåtspapper till en fyrkantig form med kanter, ca 15x20 cm och sätt på ett värmetåligt fat. Olja in det lätt.
  2. Hacka chokladen. Koka upp socker, grädde och honung under omrörning. Tillsätt chokladen och rör tills allt har blandats.
  3. Koka tills massan håller för kulprovet: Fyll en kopp med kallt vatten. Häll ner en liten skvätt av smeten. När den lätt kan formas till en kula är kolan klar. Det burkar ta 30–45 minuter beroende på hur vid kastrullen är.
  4. Häll ut kolan i pappersformen. Låt den kallna över natten och skär sedan upp den i fyrkantiga bitar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gul13 21 december 2010

    Mycket god. Tack för receptet.

  • k9kiwi 26 november 2012

    Detta godis är så gott!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.