Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magnus räkpasta

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Underbart!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ett svalt glas riesling till kocken för inspiration, och för gästerna medan dom väntar.
  2. Skala räkor (använd inte färdigskalade!), ju mer desto bättre (kan göras kvällen innan), men räkna minst ett tiotal räkor var. Lägg skalresterna i en kastrull och häll på 2-3 dl vatten och mosa ihop lite, koka vatten och skal ordentligt ett tag (c:a 10 min), sila sedan av skalen och koka sedan ner buljongen tills volymen är c:a 1 dl, ställ sedan åt sidan.
  3. Hacka purjolök (räcker med ca en per 4 pers) och (helst) grön chili (efter smak, ca en halv per pers, beroende på styrka och smak, men var inte för feg, och fräs i ordentligt med (riktigt) smör och olivolja ett par minuter. Slänga gärna i lite hackad vitlök också, alltid gott. Släng i räkorna och fräs nån minut till och till sist i med de avrunna musslorna (har inte prövat med färska musslor, som säkert är lyxigare, godare och mycket dyrare.) så de blir lite varma, rör inte för mycket med musslorna i då de lätt går sönder (tips: ju dyrare musslor desto mindre sand i dem, vanligtvis...). Salta och ha i rejält med nymalen svartpeppar och klicka till sist i grön pesto, en matsked per person eller mer (efter smak)
  4. Koka tagliatelle i rikligt med saltat vatten. Häll av vatten och lägg tillbaka i kastrullen och ös i purjo-räk-fräs, häll över räkbuljongen, rör om och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.