Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magra, proteinrika och goda fiskburgare ca 20 stycken a' 75 gram

 
Skriv ut

Fiskburgare med god smak, saftiga och magra. Receptet är gjort för 10 lunchlådor. Serveras med kokt potatis eller ris och grönsaker och du har en nyttig och god lunch. Det tar en stund att göra dessa, så lika bra att göra många på en gång. Jag köpte all fisk frusen och lät tina upp lagom under ett dygn i kylen. Bara bra om inte helt tinad, då det blir lättare att hacka upp. Mixer är bra att använda om du har. Men mixa inte all fisk! Godare med lite småbitar i.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka rödlöken, räkorna och hälften av laxen. Även dillen skall hackas om du inte köpt färdighackad fryst dill som jag gjorde. Dela torsken och den övriga delen av laxen i mindre bitar och mixa ihop med sambal olek, citronsaft. Knäck tre ägg och blanda ut med kryddor och Maizenamjöl . Lägg i den finhackade fisken och blanda väl. Blanda sedan i den mixade fiskröran. Sätt ugnen på 175 grader. Klicka ut fiskfärsen i lätt oljad stekpanna, gärna teflon-panna om du har. Platta till klickarna väl i pannan. Stek lätt på båda sidorna. Lägg sedan ut burgarna på bakplåtspapper på plåtar. Grädda i ugnen 13 minuter. Räkna med att två plåtar går åt för att rymma alla biffar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.