Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maj-Britts tårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mycket god och lättbakad tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandeln på mandelkvarn. Vispa äggvitor och socker, blanda ner mandeln. Häll i smord och bröad form. Grädda i 175 grader 10minuter. Lägg äggulor med socker och grädde i en rostfri kastrull. Ställ kastrullen i vattenbad (varmt) Vispa hela tiden tills det tjocknar. Ställ sedan kastrullen i kallt vatten och vispa tills det svalnat litet. Rör ner smöret i klickar.
  2. Bred över den svalnade kakan. Sedan vispar man grädden och breder över och strör hackad dajm överst. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.