- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 dag
Skriv ut
Denna rätt lärde mig Maja - min hyresvärdinna i Stockholm för en 20 år sen. En stor favorit! Rekommenderas. Bra alternativ för den som inte gillar inlagd sill, men ändå vill delta i sillsexor.
Instruktioner
- Rulla ihop strömmingsfileerna med skinnet utåt. Jag brukar klippa bort ryggfenan. Packa dem i en kastrull, stående på högkant
Häll lag 1 kokande över så fisken täcks och låt sjuda i fem minuter. Dra åt sidan och låt kallna i lagen.
Koka lag 2 och låt den svalna av.
Häll av Lag 1 och flytta fisken till serveringskärlet. Dekorera med rödlöksbitar och dillkvistar. Häll över Lag 2. och låt stå i kylskåpet över natt.
- Servera med potatis och öl.
Info: Jag brukar oftast få dubblera alla lagkok, då de inte täcker fisken annars, men det beror på vilken kastrull man använder och hur tätt man packar fisken.
Publicerat den
7 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar