Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majas inkokta strömming

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Denna rätt lärde mig Maja - min hyresvärdinna i Stockholm för en 20 år sen. En stor favorit! Rekommenderas. Bra alternativ för den som inte gillar inlagd sill, men ändå vill delta i sillsexor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rulla ihop strömmingsfileerna med skinnet utåt. Jag brukar klippa bort ryggfenan. Packa dem i en kastrull, stående på högkant Häll lag 1 kokande över så fisken täcks och låt sjuda i fem minuter. Dra åt sidan och låt kallna i lagen. Koka lag 2 och låt den svalna av. Häll av Lag 1 och flytta fisken till serveringskärlet. Dekorera med rödlöksbitar och dillkvistar. Häll över Lag 2. och låt stå i kylskåpet över natt.
  2. Servera med potatis och öl. Info: Jag brukar oftast få dubblera alla lagkok, då de inte täcker fisken annars, men det beror på vilken kastrull man använder och hur tätt man packar fisken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.