Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majonézes padlizsán

 
Majonézes padlizsán Majonézes padlizsán Majonézes padlizsán
Skriv ut

Väldigt populärt tilltugg i Transsylvanien och inte svårt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på grill, på högsta värmen. Tvätta auberginerna och lägg dem på ugnsgallret. Pricka auberginerna så att de inte exploderar i ugnen och vänd då och då. Grillningen tar ungsfär 40 - 50 min.
  2. Ta av skalet och låt auberginerna rinna av på en lutande skärbräda.
  3. Hacka auberginerna med en kniv eller med en gaffel. Mosa ihop så det blir som en röra, pressa i vitlöken, Tillsätt lök, majonnäs, salt och peppar. Auberginen är inte så vacker, men smaken är underbar!
  4. Serveringsförslag: nybakad bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.