Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majs- och kesoplättar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Goda plättar som går att spara i kylskåpet några dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa majskornen med en gaffel. Vispa ihop äggen och blanda i mjöl. Rör ner majs, keso och salt.'
  2. Värm lite smör el olja i en stekpanna eller plättlag.
  3. Klicka en matsked av smeten för varje plätt. Bryn ca 2 minuter på varje sida.
  4. Servera med fräscha och eventuellt lite bacon.
  5. Barn kan hjälpa till att mosa majs.
  6. För en vuxnare smak så kan man blanda i lite hackad gräslök i de sista plättarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.