- Serverar: 20 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En favorit bland morotskakor, har provat många och kommit fram till denna goda kaka. Går åxå bra att frysa med glasyren och tinas då i kyl för bästa resultat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader C.
- Riv morötter.
Smält smöret.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt (lätt med elvisp).
Blanda de torra ingr. i en skål.
Rör ihop äggsockret med det smälta smöret och morötterna och tillsätt det torra ingr.
- Häll ner i långpannan och fördela jämt, går lätt med en "slickepott".
Ställ i nedre delen av ugnen och grädda i 35-40 min, prova med sticka om kakan är klar.
- Låt kakan kallna i långpannan.
- Rör ihop glasyrens alla ingredienser, lätt med elvispens lägsta hastighet, och bred ut över hela kakan. Låt kallna (jag ställde hela i frysen en stund). Skär kakan med en vass kniv i så stora bitar du vill ha och garnera ev. med citronskal, kanderade blommor, riven choklad etc.
- Hållbarhet i frys ca 3 månader.
- För gluten eller laktos känsliga byt ut mjöl och smör/creamcheese.
Publicerat den
3 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar