Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsans morotskaka

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En favorit bland morotskakor, har provat många och kommit fram till denna goda kaka. Går åxå bra att frysa med glasyren och tinas då i kyl för bästa resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader C.
  2. Riv morötter. Smält smöret. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt (lätt med elvisp). Blanda de torra ingr. i en skål. Rör ihop äggsockret med det smälta smöret och morötterna och tillsätt det torra ingr.
  4. Häll ner i långpannan och fördela jämt, går lätt med en "slickepott". Ställ i nedre delen av ugnen och grädda i 35-40 min, prova med sticka om kakan är klar.
  5. Låt kakan kallna i långpannan.
  6. Rör ihop glasyrens alla ingredienser, lätt med elvispens lägsta hastighet, och bred ut över hela kakan. Låt kallna (jag ställde hela i frysen en stund). Skär kakan med en vass kniv i så stora bitar du vill ha och garnera ev. med citronskal, kanderade blommor, riven choklad etc.
  7. Hållbarhet i frys ca 3 månader.
  8. För gluten eller laktos känsliga byt ut mjöl och smör/creamcheese.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.