Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsbiffar/ majsplättar

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Låter kanske lite konstigt, men de här plättliknande biffarma blir otroligt goda. Jag serverade dom till grillad kyckling vilket blev en riktig hit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienserna i en matberedare tills blandningen är jämn. "Klicka" sen ut dem (lite tjockare än "plätt"-storlek) i en stekpanna med lite olja i. Strö över lite sesamfrön. Vänd när stekytan ser fin ut och strö på sesamfrön på den redan stekta sidan.
  2. Smeten blir ganska lös, men det gör inget om de inte blir perfekta. De ska se hemmagjorda ut =) Servera gärna genast då de är absolut godast nygjorda med den frasiga ytan kvar. Servera som tillbehör till exempelvis kyckling eller kött. Fungerar även bra istället för potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.