Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsbröd - Glutenfritt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Detta är ett mer eller mindre egenkomponerat recept. Jag köpte majsstärkelse för att kunna baka glutenfritt. Sedan kunde jag inte hitta ett vettigt glutenfritt recept med detta i. Så jag kom på en egen lösning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Blanda samtliga ingredienser i en bunke (nej, ni behöver inte göra det i en särskild ordning utan se bara till att smeten blir jämn och klump fri). Låt den jäsa i 30 minuter under handduk.
  3. Ta fram en rund form och lägg i ett bakplåtspapper. Häll ned smeten i formen och täck den med en handduk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  4. Sätt in brödet i nedre delen av ugnen i 35 minuter.. Ta ut brödet.
  5. Kolla om det är färdigt. Om det är färdigt lyft ut brödet genom att helt enkelt lyfta ut det med hjälp av bakplåtspapprets kanter. Låt brödet svalna i en påse då det tenderar att bli torrt.
  6. Tips! Det är enkelt att variera detta recept t.ex: Byt ut vitlök, tomater, peppar och salt till rivna morötter, valnötter och kanel för att variera smaken. Torrjästen går att bytas ut mot 2 tsk bakpulver. Då behöver ni inte jäsa brödet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AnnieBanani 22 juni 2011

    Jag har ändrat stavningen och skrivit ut det välkända mha :(. Har även ändrat lite på receptets ingridienser. Nu har jag gått igenom receptet men vet inte vad mer som är "fel".

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.