Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsbullar med kardemumma

 
Skriv ut

Goda bullar med fantastisk doft av kardemumma! Dessa bakar jag till mina barnbarn och de älskar dem!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm vätskan till 37 grader. Blanda i kardemumman. Häll det ljumma degspadet över jästen och rör tills det löser sig.
  3. Tillsätt mjölet och blanda tills degen släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  4. Dela degen i 4 lika stora delar. Rulla ut delarna till längder och dela varje längd i 10 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta tills de blivit dubbelt så stora.
  5. Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.