Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsfrallor

 
  • Serverar: 28-30 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Eskelundsbageri här på Gotland bakar dessa goda bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken och vattnet fingervarmt, 37°C för färskjäst och 45°C för torrjäst. Tillsätt oljan. Smula ner jästen i en stor skål eller assistentskål, häll över degspadet och lös upp jästen ordentligt. Tillsätt råsocker, salt och avrunna majskorn. Blanda väl.
  2. Arbeta in polentagryn och slutligen lite vetemjöl i taget, så mycket att degen släpper bunkens kant. Ju mindre mjöl desto bättre bröd. Låt degen jäsa på rumsvarm och dragfri plats under bakduk i ca 1 timme.
  3. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den riktigt blank och smidig. Det ska inte finnas sprickor i den.
  4. Dela degen i 2 lika stora delar och forma till runda frallor. Lägg på bakpappersklädd eller smord plåt en bit ifrån varandra och låt jäsa i ytterligare ca 30 minuter, på samma sätt som tidigare och med bakduk över.
  5. Sätt ugnen på 225°C, över- och undervärme. Grädda frallorna i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter, tills de blivit gyllene och låter ihåligt när man knackar dem i botten. Ta ut och lägg på galler. Låt svalna under bakduk .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.