Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

majsgröt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Här är det nödvändigt att besöka en invandrarbutik för att få tag på rätt mjöl. Det ska vara inte alltför finkornigt, vitt majsmjöl.

Ingredienser

Instruktioner

Låt koka upp och småkoka 10-15 min under lock UTAN att röra om. Sänk till lägsta värmen och rör om med en gaffel då och då. Det ska stå och "svälla" 40-60 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • HungryLion 28 februari 2012

    Denne retten heter "Nshima" og er et daglig tilbehør til middagen i det sørlige afrika. Retten etes med fingrene. Man kan bytte ut mais-mjølet med mannagryn. Det gjør afrikanerne ofte selv, om det er problem å få fatt i mais-mjølet. Man kan også blande Nshimaen med fil-mjølk og la den stå kaldt over natten. Da blir det som en tjukk suppe som er vanlig til frukost (spesielt i Swaziland).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.