Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig kyckling med färggrann risotto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna morötter och palsternacka. Skala och hacka löken. Stek grönsakerna i en het panna med olja i tills de fått fin färg, ca 3 minuter. Rör ner riset och slå på vinet och 1/3 av den varma buljongen.
  2. Låt vin och buljong sakta koka in under omrörning. Tillsätt resten av buljongen i två omgångar under koktiden på 20-30 minuter. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt.
  3. Krydda kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp olja i en het stekpanna. Lägg ner kycklingen, med skinnsidan först och stek 5-10 minuter. Vänd och stek 5-10 minuter till.
  4. Servera kycklingen med rotfruktsrisotton.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • katbeghan 19 januari 2013

    Mycket god rätt som garanteas kommer att göras flera gånger. Hittade tyvärr ingen majskyckling, så jag körde på kycklingklubbor istället. Saftigt och gott det med. Denna rätt gick hem hos hela min lilla familj. Och vi ger den en solklar 5:a! Passar på att ladda upp en bild på vår middag. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.