Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsmuffins med blåbär

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Amerikanska muffins med majsmjöl och goda färska blåbär. Du kan också ta färska björnbär, färska hallon, chokladbitar, delade jordgubbar eller skivad banan. Styckfrysta blåbär eller andra bär går bra men tillsätt dem frysta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör i en kastrull eller skål i mikron, tillsätt filmjölken och rör i äggen.
  3. Blanda till en jämn smet med de torra ingredienserna utom bär - vetemjöl, polenta, strösocker, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör inte för länge för då rör du ut bakpulvrets egenskaper.
  4. Vänd ner 1/3 av bären i smeten. Placera ut dubbla pappersformar på en plåt eller sätt dem i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet.
  5. Tryck i de resterande bären i muffinsen och strö lite råsocker över varje muffins
  6. Grädda majsmuffinsen med blåbären i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills de svällt upp och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.