Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsplättar med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Majs i alla lägen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skiva salladslöken fint. Låt majsen rinna av.
  2. Lägg hälften av majsen och mjöl blandat med bakpulver och salt i en matberedare, och kör till en jämn massa.
  3. Häll i ägg under maskinens gång. Blanda i en salladslök och resten av majsen för hand.
  4. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Lägg i smeten i ca 1½ matskedsstora klickar och stek på medelstark värme tills de blir gyllenbruna, ungefär 2 min på varje sida.
  5. Håll plättarna varma.
  6. Knaperstek baconskivor i en torr stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera majsplättarna med baconskivor och en klick crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.