Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majssallad med ostdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En sallad som gör sig utmärkt för en picknick eller buffé. Blanda salladen med dressingen eller servera den vid sidan om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt majsen rinna av och lägg den i en skål. Skölj och ansa rädisorna och skär dem i skivor eller klyftor. Blanda ner dem tillsammans med majsen.
  2. Skölj, ansa och skala moroten. Skär den sedan i små tärningar.
  3. Skölj och ansa vårlöken eller purjolöken. Skiva den gröna delen och hacka den vita. Lägg ½ dl av den gröna, skivade delen åt sidan. Blanda ner morot och lök med majs och rädisor.
  4. Skölj salladen och skär den i munsstora bitar. Smula gorgonzolan och kör den i mixer tillsammans med grönsaksbuljongen till en len kräm. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda sallad och dressing med grönsakerna. Strö över purjo- eller vårlök och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.