En sallad som gör sig utmärkt för en picknick eller buffé. Blanda salladen med dressingen eller servera den vid sidan om.
Instruktioner
- Låt majsen rinna av och lägg den i en skål. Skölj och ansa rädisorna och skär dem i skivor eller klyftor. Blanda ner dem tillsammans med majsen.
- Skölj, ansa och skala moroten. Skär den sedan i små tärningar.
- Skölj och ansa vårlöken eller purjolöken. Skiva den gröna delen och hacka den vita. Lägg ½ dl av den gröna, skivade delen åt sidan. Blanda ner morot och lök med majs och rädisor.
- Skölj salladen och skär den i munsstora bitar. Smula gorgonzolan och kör den i mixer tillsammans med grönsaksbuljongen till en len kräm. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda sallad och dressing med grönsakerna. Strö över purjo- eller vårlök och servera.
Publicerat den
17 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar