Krämig soppa som toppas med smakrika laxbitar och avokado.
Instruktioner
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs vitlök, lök och majs i 2 msk olja ca 5 minuter i en stor kastrull utan att det tar färg. Tillsätt 1 liter vatten, fond, citronjuice och sambal oelek.
- Låt småkoka under lock ca 5 minuter.
Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer.
Krydda med 1½ tsk salt.
- Skär laxen i 2-3 cm stora bitar. Blanda dem med tacokryddan. Stek laxen runt om i 1 msk olja i en stekpanna 3-4 minuter.
Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar.
- Häll soppan i skålar och lägg i lax och avokado. Toppa med en klick gräddfil och koriander.
Servera med surdegsbröd.
Publicerat den
19 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar