Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majssoppa med tacostekt lax och avokado

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Krämig soppa som toppas med smakrika laxbitar och avokado.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs vitlök, lök och majs i 2 msk olja ca 5 minuter i en stor kastrull utan att det tar färg. Tillsätt 1 liter vatten, fond, citronjuice och sambal oelek.
  2. Låt småkoka under lock ca 5 minuter. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Krydda med 1½ tsk salt.
  3. Skär laxen i 2-3 cm stora bitar. Blanda dem med tacokryddan. Stek laxen runt om i 1 msk olja i en stekpanna 3-4 minuter. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar.
  4. Häll soppan i skålar och lägg i lax och avokado. Toppa med en klick gräddfil och koriander. Servera med surdegsbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.