Några droppar tobasco ger dessa saftiga och smakrika kakor en spännande, raffinerad smak. Låt dina gäster försöka gissa den mystiska ingrediensen.
Instruktioner
- Lägg nötterna i en ugnsfast form och rosta dem i 180 grader i 5-7 minuter, tills de har fått lite färg. Låt dem svalna och hacka sedan grovt för hand eller i en matberedare. Låt ugnen vara på.
- Häll hackade nötter, mjöl, bakpulver, socker, smör, ägg, tabasco och chokladhack i en stor skål och blanda väl med träslev.
- Ta ungefär en tesked av degen och klicka ut på plåten. Se till att det är ordentligt med mellanrum mellan kakorna.
- Grädda i 180 grader i 12-15 minuter tills kakorna är gyllenbruna.
- Låt kakorna svalna på plåtarna i ett par minuter och lägg sedan över dem på galler och låt dem svalna helt.
- Förvara i lufttät burk i cirka fyra dagar eller i frysen upp till en månad.
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar