Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Var till affären o hittade Cantadouost 4 peppar,hade tagit upp kyckling dagen före o då hittade jag på detta,suveränt gott!Uppskattades av hela familjen,även guben som inte är förtjust i kyckling!

Ingredienser

Instruktioner

Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig. Lägg kycklingen i en ugnsform. Skär paprikan i mindre bitar och låt det puttra lite med såsen. Slå det sedan över kycklingen, täck med osten. Sätt in i 200 grader varm ugn i ca 35 minuter. Serveras med ris o grönt.

Liknande recept

Kommentarer (60)

  • stiletto6966 23 januari 2011

    Det blev jättegott, uppskattat hos alla i familjen :) Tack för receptet.

  • Marre73 23 januari 2011

    Tack så mkt för kommentaren,blev lite orolig att det skulle skära sig först men vi var riktigt nöjda vi med.

  • hengus 30 januari 2011

    Toppen god gratäng och kan inte ge annat än five stars :D

  • annci1972 3 februari 2011

    Tack för ett grymt recept!! Ska göra den för andra gången på en vecka i morgon. Men då tänkte jag inte göra den som en gratäng utan som en gryta. Tyckte inte att det gav så mycket för smaken lägga lite ost ovanpå. Kommer garanterat bli lika gott!!

  • Marre73 3 februari 2011

    Det är det som är bra med recept,man får grunden, testar det och gör sedan på sitt eget sätt. Roligt att du tyckte om det och gör det på eget sätt som du tycker passar dig bättre!

  • Tessan28 11 februari 2011

    MMMmmm mums det här var kanon, en klar 5:a!!!! T.o.m barnen och gubben gillade det!!!!

  • Marre73 11 februari 2011

    Tack för kommentaren!Var lika i min familj o till o med guben som inte gärna äter kyckling tyckte om det!

  • Ekorrungen 26 februari 2011

    Det vara bara SÅ MUMS!!!!

  • Marre73 26 februari 2011

    Tack så mkt för den trevliga kommentaren! Bra att det smakade!

  • Teufelin 28 februari 2011

    Hur gott som helst!! Jag och en vän gjorde detta ikväll ! Hon upprepade flera gånger hur gott det var :) En femma!! Tack!!

  • Marre73 1 mars 2011

    Varsågod,det var så lite.Kul att det smakade bra!Tack för berömmet

  • matglad811 2 mars 2011

    Jättegott!!

  • Garposkennel 2 mars 2011

    Tack för en mycket god kycklingrätt.Har tidigare bara haft ett recept som gubben tyckt om. Gjorde den med Cantadou vitlök hade ingen annan ost hemma,den blev supergod. Måste pröva med 4 peppar också.

  • Marre73 3 mars 2011

    Gör så,beror ju lite på hur pepprigt man vill ha det också,blir nog bra med nästan vilken ost som helst,kanske inte ädelost,men vem vet....

  • Ekorrungen 5 mars 2011

    Jag var hemma hos min syster med familj igår. Vi lagade den, dom åt med god aptit, t o m tog dom om flera ggr, det tyder ju på gott recept!!

  • Marre73 5 mars 2011

    Tack för den och kul att den passade er alla!

  • bezt 14 mars 2011

    Är lite vanskligt att bjuda besökare på okända rätter men denna var en riktig höjdare tyckte alla. Tackar för receptet.

  • Marre73 14 mars 2011

    Visst är det det,men jag gör oftast så.Mina barn sa för ett tag sedan:-Mamma,kan vi inte få vanlig mat idag. Men ta bara mitt recept Fläskfilé utan dess like,fattar inte att jag vågade,smakade inte ens av såsen innan jag slog den över köttet,men kanon blev det. Lite kul med nya smakupplevelser tycker jag.

  • Foan 30 april 2011

    Tack för ett jättegott recept, det här kommer jag göra fler gånger, mums!

  • Sinnika 15 augusti 2011

    Tack för ett gott recept. Mycket gott :). MVH Sinnika

  • fredsdotter 17 september 2011

    Jättegott! Har bjudit fem matglada italienare på den och såsen fick högsta betyg :) Så nu finns ditt recept översatt till italienska också.

  • Marre73 17 september 2011

    Tack för den,vad kul!

  • haggatan8 20 oktober 2011

    Tack för detta smaskiga recept, har bjudit på det flera ggr och alla tycker om det, på lördag ska jag bjuda på det igen :-)

  • Marre73 20 oktober 2011

    Tack för den trevliga kommentaren och vad kul att du bjuder på den o att den gått hem!

  • soya111 19 december 2011

    Vill bara tacka för receptet, det var Makalöst gott och enkelt! Kommer att göra denna rätt många gånger!!!! hälsn Ingmari

  • gunillas_ 6 januari 2012

    Oj oj oj & ♥tack tack tack♥, Vi åt detta på nyårsafton 2011-2012 tillsammans med hemmagjord klyftpotatis och det var så himla gott. Jag tackar med hela mitt hjärta. (det enda jag inte följde var att jag uteslöt 1 tsk pepparmix, och det var en himla tur för det räckte med den peppar´n som var i Cantadou 4 peppar)

  • Tinjep 15 januari 2012

    Tack för receptet! Mycket gott!!! :)

  • Tinjep 15 januari 2012

    Tack för receptet! Mycket gott!!! :)

  • Marre73 15 januari 2012

    Tack alla rara för kommentarerna! Ja det är ju en smaksak hur pass starkt man vill ha,jag brukar vara ganska ivrig med kryddor....

  • marieb3 25 januari 2012

    Den gjorde succe på båda kalasen. Det är en riktigt superrätt!! Tack så hemskt mycket! :))

  • Marre73 25 januari 2012

    Tackar så mkt för den härliga kommentaren!

  • Matannica 19 februari 2012

    Godkänndes me bravur av hela familjen. Mamma allätaren, petiga gubben, 11-, 9- och 3 åriga döttrarna slogs om resterna!

  • Marre73 19 februari 2012

    Ha ha,vad kul att höra!!!Tack för den härliga kommentaren!

  • Skritt 26 april 2012

    En klar femma..Tack för ett kanon recpet.Mina barn säger att jag måste göra denna rätt igen o det är ett bra betyg:-)))

  • Marre73 26 april 2012

    Tack,vad härligt att höra!

  • KWIK 30 april 2012

    Min absoluta bjudfavorit just nu!

  • Marre73 30 april 2012

    Tackar!!Vad trevligt att höra/läsa menar jag!

  • Jeanette1984 15 juli 2012

    Låter jättegott...ska testa detta idag.

  • ewny 26 juli 2012

    Helt suverän! Supergott! Gick hem hos alla i familjen. Blir definitivt en favorit i repris framöver :)

  • haggatan8 19 augusti 2012

    Helt suveränt gott, har bjudit på det flera ggr och det går alltid hem.

  • VargQ 25 oktober 2012

    Otroligt god gratäng..ska äta den för andra gången inom en vecka!

  • isseluring 13 november 2012

    Tack för ett kanonrecept! Bjöd familjen i fredags och det blev succé!!

  • Nillanpst 20 november 2012

    Lätt att göra och supergott! Tack för ett bra recept, en femma blir det.

  • Bengtgosta61 8 december 2012

    Supergott!

  • engel79 13 januari 2013

    Hittar inte chicken&steakkryddan:(. Vart har ni köpt den?

  • Pirkko 3 februari 2013

    Supergott!

  • Pilla38 16 februari 2013

    jag ska prova detta imorgon när vi ska ha kalas..spännande. iallafall så hittade jag chicken&steakkryddan på ICA, det är en sådan lite dyrare och större krydda..kostade 39,95 så kanske därför du inte hittade den? i genomskinlig med kvar i, finest nånting...

  • sarnet 18 oktober 2013

    jag hittade chicken &steak kryddan på citygross.Genomskinlig glasburk.Ska prova receptet i morgon.

  • sarnet 19 oktober 2013

    Ja,gjorde denna gratäng idag.Den var god men för fet i min smak.Nästa gång jag gör den kommer jag att utesluta antingen creme fraichen eller grädden.

  • lillymarie71 20 februari 2014

    Så otroligt god!! Men jag måste bara fråga om det är fler än jag som fick en oljig sås på gratängen? Det var precis som själva såsen skar sig och det låg en massa olja i formen.

  • pelinax 15 juni 2014

    Superduper god rätt. Denna blev en succé hemma bland familjen och när jag hade den som bjudrätt. Kommer göra den flera gånger.

  • pu2371 13 november 2015

    Underbart gott!

  • FizzGT 19 februari 2016

    Jag brukar inte följa recept, men i detta fall gjorde jag det. Det var alldeles för mycket salt för mig och min sambo. Det var nästan omöjligt att äta! Jag förstår inte hur ni andra äter det. Tänk på detta: Kyckling krydda innehåller salt, färskost innehåller salt, riven ost innehåller salt samt buljongtärningar innehåller salt. En buljongtärning beräknad på 5 dl vätska. I receptet använder man 2 buljongtärningar på 2,5 dl grädde + 4 dl crème fraiche (dvs 6,5 dl "vätska") samt mer salt i kryddorna och osten! Detta gick inte alls hem hos oss.

  • FizzGT 19 februari 2016

    Jag brukar inte följa recept, men i detta fall gjorde jag det. Det var alldeles för mycket salt för mig och min sambo. Det var nästan omöjligt att äta! Jag förstår inte hur ni andra äter det. Tänk på detta: Kyckling krydda innehåller salt, färskost innehåller salt, riven ost innehåller salt samt buljongtärningar innehåller salt. En buljongtärning beräknad på 5 dl vätska. I receptet använder man 2 buljongtärningar på 2,5 dl grädde + 4 dl crème fraiche (dvs 6,5 dl "vätska") samt mer salt i kryddorna och osten! Detta gick inte alls hem hos oss.

  • kilu 29 oktober 2016

    Kalasgott och enkelt. Tack

  • Linda 17 september 2017

    MAkalös kycklinggratäng

  • Lena Lindblom 29 januari 2018

    Å herregud så gott. Så fantastiskt god smak. Dock fick jag inte tag i kryddan, så jag använde Mexican Spice Mix (Kockens) och lite extra paprika och salt istället.

  • Hannesboy69 9 maj 2018

    Fantastiskt bubbel och så god mat! Bjöd över några vänner och vi hade en underbart kul kväll med mycket supande och gräl. En rekommendation verkligen! Bubblet var det bästa! Vi fick 6 flaskor med oss.

  • Johanna 13 mars 2019

    Mkt bra, tack för recept! Är ellergisk mot gluten, kollade via dessa https://medisera.se/vara-halsokontroller/glutentest-celiaki/ Hur gör man då

  • Berit 12 maj 2019

    Hej.. tack snälla för detta recept. Jag provade på detta idag till middag... tyvörr hittade jag ingen Santa Maria kryddblandning så jag gjorde detta recept utan den.. och det blev sååå super gott även utan det... gubben åt 4 portioner. Detta kommer att göras fler gånger. Tack igen :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.