Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makalös nötkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En härlig dröm för nötälskaren. Kakan toppas med krämig Nutella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1½ liters sockerkaksform med hål i mitten.
  2. Smält smöret. Tillsätt gräddfilen. Mal nötterna fint i en mandelkvarn. Blanda dem med mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med smörblandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
  4. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt Nutellan och rör om till en jämn smet. Låt svalna och tjockna något innan du brer glasyren på kakan. Hacka några hasselnötter och strö över. Låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.