Krämig, smakrik och helt underbar är denna soppa som toppas med ett knaprigt strössel och gräslökscréme.
Instruktioner
- Rensa svampen och skär stora exemplar i mindre bitar. Stek den i omgångar- först i en torr panna och när vätskan kokat bort, lägg i en klick smör. Salta, peppra och smaka av med lite chiliflingor.
- Skala och hacka lök och vitlök. Riv zucchinin grovt och kvarta champinjonerna. Stek allting i smör i soppkastrullen tills vätskan kokat bort. Slå på 1 liter svampbuljong och mixa soppan slät. Tillsätt grädden och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.
- Blanda ner den smörstekta svampen, spara eventuellt några bitar att garnera med. Stek bacontärningarna knapriga. Låt rinna av på ett hushållspapper. Blanda créme fraiche med konjak och fint skuren gräslök.
- Servera soppan toppad med en klick gräslökscréme och baconströsslet. Ett lantbröd är gott till.
Publicerat den
18 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar