En lyxig och härlig variant på makaronilåda och det kan ju inte bli bättre än att denna goding görs i lergryta!
Till servering är det gott att strö lite hackad bladpersilja och riven parmesanost på. Och pricken över i:et är att klicka på lite HP-sås över.
Instruktioner
- Blötlägg lergrytan i 30 minuter.
- Skala och finhacka lökarna. Skölj och strimla purjolöken.
- Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna och invänta fräsandet och därefter tystnaden. Då ska all lök i. Stek löken tills den är genomskinlig, det får inte ta färg.
- Tillsätt köttfärsen och blanda om väl. Krydda med saltet, svartpepparn och cayennepepparn. Bryn lätt.
- Häll i pastan i stekpannan och slå på tomatjuicen, vattnet, worcestershiresåsen och gräddfilen.
- Invänta puttrandet och smula då i buljongtärningen. Rör om så att buljongtärningen löses upp.
- Häll över allt i lergrytan. Var noga med att se till att pastan hamnar i själva såsen (annars kommer inte pastan att kokas och förblir delvis hård).
- Toppa gärna med lite mer tomatjuice.
- Lägg locket på och ställ in lergrytan i en kall ugn. Sätt temperaturen på 200 grader. Låt stå i 1 timme.
- Ta ut, ta av locket och rör om i grytan, se till att röra om noga.
- Ställ tillbaka grytan i ugnen igen utan lock. Låt stå i 10 minuter.
- Ta ut och servera.
- Klart!
Publicerat den
5 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar