Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Bra för barnfamiljer.Alla tycker om den Kan vara färdig när gäster kommer. Bara att värma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka makaronerna enligt recept på paketet. Bästa sorten till detta är det gröna paketet med "vanliga" makaroner som man kokar i 12min.
  2. Bryn köttfärsen under tiden i en stekpanna. Hacka löken och stek den mjuk separat . Smaksätt köttfärsen med salt och svartpeppar.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk . Smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Blanda ihop lök och den brynta köttfärsen. Blanda röran med makaronerna.
  5. Smörj två stora formar. Lägg färs- och makaron- blandningen i formen. Häll mjölk- och äggblandningen över detta ungefär till tredjedels höjd och strö över lite ströbröd samt klicka över några stänk smör eller margarin.
  6. Grädda i 225-250 grader i ugn ca 30-40 min eller tills lådan har fått fin färg och och äggstanningen är klar.
  7. Det går bra att variera proportioner efter smak, detta är ett grundrecept. Senast hade vi 600 gram färs och till det lämplig mängd makaroner. Då kan du också minska antalet ägg och mjölkblandning. Då tog jag 5 ägg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Phoebe 18 juni 2008

    Detta gick hem hos alla i familjen. Blev sugen på att lägga i lite skinka till nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.