Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makaronilåda

Makaronilåda är en favorit bland både barn och vuxna och går att variera på en mängd olika sätt. Dessutom är det bra budgetmat och låter dig ta tillvara på eventuella rester i kylen. Gårdagens makaroner går nämligen alldeles utmärkt att använda, samt den där lilla slatten falukorv som råkade bli kvar från middagen tidigare i veckan. Ursprungligen används rökt sidfläsk i den här anrättningen, men det här är den perfekta man-tager-vad-man-haver-rätten. Det går med andra ord lika bra att göra makaronilådan med köttfärs om man så vill, eller blanda ner både korv och vanligt bacon. Eller varför inte göra din makaronilåda vegetarisk genom att blanda ost i stanningen samt addera broccoli eller annan valfri favoritgrönsak.


Sätt ugn på 225 grader Koka makaroner i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag. Skär korven i tärningar och salladslöken i bitar. Fräs korv och lök i...

2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.