Lättlagat och mycket gott, allt i en form så att det blir så lite disk som möjligt.
Instruktioner
- Koka upp vatten till makaronerna. Tillsätt salt och koka makaronerna enligt den tid som står angiven på förpackningen.
- Skala och hacka löken. Filea tomaterna, ta bort kärnhuset och skär dom i små bitar.
- Skär den rökta skinkan i små strimlor och stek den tillsammans med baconet.
- När makaronerna är klara, häll tillbaka dom i kastrullen blanda i lite olja så att dom inte klibbar ihop.
- Häll i skinkan, baconet, löken och den rivna osten blanda väl. Spar lite ost till att strö över. Häll sedan allt i en smord ugnsform.
- Vispa lätt ihop ägg, mjölk, chiliflakes, salt och svartpeppar i en liten skål. Häll detta över makaronröran i formen. Strö över riven ost.
- Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter i 200º tills äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg.
- Servera med ketchup eller lingonsylt. Lingonsylt kan låta lite konstigt men det är faktiskt riktigt gott till.
Publicerat den
10 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar