Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makaronpudding

(1 kommentar)  
Skriv ut

För 4 eller 10 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 200º
  2. Sätt på ugnen. Skala och hacka löken eller snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Koka makaronerna, se förpackningen. Låt löken koka med några minuter. Häll upp makaronerna i ett durkslag, spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av. Bred ut makaronerna på ett ugnssäkert fat. Skär kött eller korv i tärningar. Blanda dem och osten med makaronerna.
  3. Äggstanning: Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över makaronerna. Grädda puddingen i mitten av ugnen tills den fått vacker färg, ca 30 min.
  4. 10 portioner: Se beskrivning ovan. Satsen är lagom för en ugnslångpanna med raka kanter (ca 30x40 cm) eller två stora fat. Grädda i ca 40 min.
  5. Till: rårivna morötter eller en blandad sallad
  6. Makaronpudding går bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Turez 8 december 2010

    Jag har precis ätit efter att ha gjort efter receptet. Lade till lite paprika och det blev jättegott! Mums.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.