Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makedonisk moussakka

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Enklaste maträtten någonsin. Mycket enkel, snabb, kalorisnål och väldigt god. Barnen älskar den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs sakta hackad lök. Tillsätt färsen och fräs. Tillsätt det sköljda riset och tomatpuré. Blanda väl. Fräs lite allt tillsammans. Krydda.
  2. Skala och skiva potatisen (ca ½ cm tjock). Smörj en ugnsform. Lägg skivad potatis över hela formen, sedan hela färsblandningen i mitten och potatis överst igen.
  3. Blanda kokt vatten med buljong och lite vegeta eller kalvfond om det behövs. Smaka. Häll över i formen tills potatisen täcks helt med vatten. Lägg i ugnen.
  4. Ugn 200 grader tills nästan potatisen är klar. (beror på hur tjocka potatisskivorna är) Ca 1 timme.
  5. Vispa ägget lätt med mjölken. Ta ut ugnsformen, häll över blandningen och gratinera i ca 10-15 minuter. SÅ GOTT!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.