Enklaste maträtten någonsin. Mycket enkel, snabb, kalorisnål och väldigt god. Barnen älskar den!
Instruktioner
- Fräs sakta hackad lök. Tillsätt färsen och fräs. Tillsätt det sköljda riset och tomatpuré. Blanda väl. Fräs lite allt tillsammans. Krydda.
- Skala och skiva potatisen (ca ½ cm tjock). Smörj en ugnsform. Lägg skivad potatis över hela formen, sedan hela färsblandningen i mitten och potatis överst igen.
- Blanda kokt vatten med buljong och lite vegeta eller kalvfond om det behövs. Smaka. Häll över i formen tills potatisen täcks helt med vatten. Lägg i ugnen.
- Ugn 200 grader tills nästan potatisen är klar. (beror på hur tjocka potatisskivorna är) Ca 1 timme.
- Vispa ägget lätt med mjölken. Ta ut ugnsformen, häll över blandningen och gratinera i ca 10-15 minuter. SÅ GOTT!
Publicerat den
21 januari 2012
Skriv kommentar