Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maki- Sushirullar med lax och avokado

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Att laga sushi är en konst, och i Japan är behandlingen av riset en hel vetenskap. Här är en hemmavariant som är både rolig och pysslig att göra, och trevlig att äta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset och blötlägg i vattnet ca 30 minuter. Koka riset i samma vatten 15 minuter på svag värme. Låt stå med locket på i 5 minuter till och häll sedan över i en grund, vid skål. Vispa ihop risvinäger, socker och salt och häll det över riset. Blanda runt med en träslev och fläkta gärna så att det svalnar snabbt.
  2. Vispa ihop ägg, vatten, salt, socker och soja och stek en omelett i oljan. Vik den färdiga omeletten på mitten, låt kallna och skär den sedan i strimlor.
  3. Lägg ett noriark med den blanka sidan neråt på en bambumatta eller ett smörpapper. Bred ut hälften av det kokta riset ovanpå, men lämna ca 2 cm vid kanten. Bred på en tunn rand wasabi mitt på riset och lägg hälften av fyllningen ovanpå. Vik över noriarket med riset över fyllningen.
  4. Rulla försiktigt, men ändå så hårt som möjligt. Försök att hålla emot så att fyllningen inte faller fram. Rulla till den fria kanten, pensla den med vatten och pressa fast den å att det blir en kompakt rulle. Gör den andra rullen likadant. Linda in i plastfolie och låt det ligga kallt till servering.
  5. Skär varje rulle i 8 bitar med en vass kniv. Servera med soja och wasabi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.