Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 7-9 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

God arabisk maträtt. Maklobi betyder vänd upp och ner.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta kycklingklubborna.Koka dem med hönsbuljongtärningen i ca 40 minuter. Skala potatis och aubergine och dela dem i skivor. Fritera dem i olja. Lägg dem sedan på hushållspapper så oljan rinner av. Skölj riset och blanda med kryddorna och saltet. Ta av köttet från kycklingklubborna och lägg det i en tjockbottnad gryta, spara kokvattnet från kycklingen. Lägg över potatis och aubergin och där efter riset. Riset ska täcka allt. Häll över kokvattnet i grytan. Det ska vara 1 cm högre än riset. Koka upp på 6an tills det kokar ordentligt utan lock. Sänk till 1:an och koka tills vattnet är borta, ca 45 minuter. Sätt en rund form över grytan och vänd upp och ner. Lyft upp grytan och rätten ser nu ut som en tårta. Servera med en god sallad. Smaklig måltid.

Kommentarer (4)

  • elsyv 30 november 2008

    mycke gott ..

  • yossi84 3 december 2009

    gjorde precis som det stod men den här maklobi är inte något jag kan rekomendera.. usch fy blää..

  • spunopersson 18 april 2010

    Vad roligt att hitta detta recept! Jag har letat länge. Nu återstår bara att laga den. Återkommer med betyg, men jag gissar på att det blir gott betyg!

  • Jimtaztic 7 februari 2012

    vilka är dessa sju kryddor som används?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.