Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makrill i tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laga denna kryddiga och matiga fisk i en syrlig tomatsås. Det blir en prisvärd rätt som hela familjen tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spola makrillfiléerna i kallt vatten och torka av dem. Droppa citron över filéerna och krydda dem med salt och peppar.
  2. Skålla tomaterna, spola dem i kallt vatten och skala dem. Ta bort stjälkfästet och skär tomaterna i tärningar.
  3. Skölj och ansa vårlökarna och skiva dem tunt. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Skölj persiljan, ta bladen från kvistarna och hacka persiljebladen fint.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna eller en grund gryta. Fräs upp vårlök och vitlök tills vårlöken mjuknat. Tillsätt tomater och persilja men spara 1 msk persilja till garnering. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Lägg makrillfiléerna ovanpå och täck över med lite av tomatsåsen.
  5. Täck med lock och låt sjuda i 15 minuter på medelvärme. Strö över persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.